Friday, December 14, 2012

Memori

It's Friday. Pagi ni I supposed to have my investment talks. Aku duduk dalam dewan tak sampai satu jam and keluar. Start enjin motor and g kafe kat bangunan kolej. Tempat yang aku pernah tinggal, permulaan kehancuran yang aku ciptakan. Menapak je kaki aku dekat kawasan kolej, semua memori 4 semester lepas bermain dalam fikiran aku. Tak tahu aku nak gambarkan betapa telah aku sia-siakan peluang dan perjalanan yang sepatutnya menjadi indah dalam hidup aku. Tak mungkin masa tu dapat dikembalikan. Aku pergi lepak dekat surau Malinja,baring. Ada seorang student mauk solat duha, i guess. Warak muka dia. Solatnya tak tergopoh gapah. Disusuli dengan bacaan quran. Aku dulu? Surau jarang-jarang bertamu. Ni lah hasilnya sekarang. Dalam jiwa aku sekarang ni penuh dengan kekesalan je. Aku pun tak tahu nak bangkit daripada kejatuhan ni macam mana. Even now, apa yang sangat mengecewakan  diri aku sendiri, aku memang tak pernah nak ubah diri aku. 

2 comments:

Dr Mohd Hafiz Osman said...

Jadikan kegagalan batu loncatan menuju kejayaan.. sentiasa ada peluang untuk kita berubah kpd yg lebih baik ...yang penting jangan putus asa ya!!

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://wisataoutboundmalang.com/

http://www.nolimitadventure.com/