Sunday, January 1, 2012

Diari 2011- "The Year of Thousand Lessons"

Assalamualaikum,
Adik-adik, Abang dan Kakak, Hangpa semua okayh kah??
Ha, xberapa nak ok??
Come on guys, chill lah, we are now in 2012 already..
So, I bet mesti ramai yang tengah fresh dengan azam baru yang gempak tak terkata.
Cita-cita yang tinggi daripada Gunung Jerai. Ha, kenapa mesti gunung Jerai??
Well, suka hati lah..hikhikhik(gelak setan)..
Terlalu pantas masa berlalu meninggalkan kenangan di dalam sebuah kamus yang di panggil diari kehidupan,
Hari berganti hari, bulan berganti bulan, tahun berganti tahun,
itu fitrahnya alam.
Dah bermadah pujangga pulak, kalau dibiarkan lagi mahu sampai abih post ni duk berfalsampah bagai.
Well, that's enough for mukaddimah.

So, hari ni hari pertama 2012, aku mulakan post pertama aku untuk tahun ni dengan membuat sedikit summary untuk 2011. Aku bukan nak buat summary untuk dunia politaik Malaysia ke, Ekonomi dunia ye ke, Dunia hibaran dan lain-lainnya BUT it just a simple summary of my 2011 life. Clear??
Well, the best words to describe 2011 for me is so called "2011 THE YEAR OF THOUSAND LESSONS".
Hahh kenapa cam tu pulak.
nak habaq mai kat hangpa (walaupun hangpa tak mau dengaq),
There were so many things happened, konflik,ketelanjuran(perghhh), kekhilafan dan yang sama erti dengannya. Macam mane boleh jadi macam tu??
Well, bagi aku itu hanya satu proses normal dalam sebuah fasa kehidupan.
Tahun 2011 menyaksikan bayak sejarah tercatat dalam hidup aku,
daripada kes lari dari rumah, accident, financial crisis yang teruk, konflik naluri dan chenta (euuuwwww).
All above all, semua yang terjadi tuh datang daripada kesilpan diri aku sendiri.
Yang paling penting sekali, tahun 2011 adalah tahun yang banyak bagi pengajaran tentang hidup dan satu proses mematangkan pemikiran. InsyaALLAH.
So, omputih kata "let bygone be bygone"
metoi kah???
betui la kot kan, cuma tak payah nak bygone sangat lahh.. benda-benda yang lepas tu jadikan pengajaran so that next year, summary untuk 2012 akan jadi lebih menarik.
Boleh aku buat entry cite memacam. Tak de lah macam summary ni, nak cite pon x semangat.
Tahun 2012 pun dah menjelma, tamau sedey2 lagi.. walaupun aku tak tulih berjela-jela panjang azam baru untuk tahun ni.. cukuplah sekadar dpinggiran.. eh3, ke situ plok.. Cukuplah sekadar azam untuk menjadi yang terbaik dari hari ke hari.
Hehehe, baidewei, banyak juge benda yang aku nak capai dalam tahun ni..
InsyaALLAH, aku akan mengisytiharkan(hambaihh dye) azam-azam itu dalam entry-entry yang akan datang.

Well guys, itulah summary aku, yang x berapa nak summary sangat tuh..(Kalau SPM fail)
Apa-apa pun, aku doakan korang semua sukses dalam ape je azam yang korang pasang untuk tahun 2012 ni.
Longevity and prosperity.


"Jika Anda menginginkan sesuatu yang belum pernah anda miliki, Anda harus bersedia melakukan sesuatu yang belum pernah Anda lakukan."

2 comments:

hawiz said...

semoga berjaya!..selamat tahun baru

Muhammad Yunus said...

good lesson... good luck fr final exam bro......